לוגו יהלומי ניסור בטון חדש

יציקת בטון – ככה עושים את זה נכון

בזכות היתרונות הרבים שלו, בטון הוא ללא ספק חומר גלם מבוקש מאוד, ויש לו תפקיד חשוב בעולם הבנייה. בתהליך של יציקת בטון, עליו נרחיב במאמר זה, נוצר החומר החזק והיציב, המשמש בסיס חיוני לכל מבנה, ובוודאי למבנים גדולים במיוחד. 

בואו נבין:

  • איך עושים יציקת בטון
  • כמה זמן התהליך אמור להימשך
  • וכמובן – כמה זה צפוי לעלות לכם

יוצאים לדרך!

*שימו לב – חברתנו איננה מספקת שירותי יציקת בטון.
אם אתם נמצאים לקראת פרויקט שיפוץ וצריכים
קבלן ניסור בטון מקצועי ומנוסה, צרו קשר לקבלת ייעוץ בחינם.

החומרים שתצטרכו ליציקת בטון

לתהליך של יציקת בטון נדרשים מספר חומרים עיקריים, ולכל אחד מהם יש תפקיד חשוב ביצירת תערובת איכותית ועמידה. הנה היכרות קצרה עם כל אחד מהם:

  • מלט: צמנט, או מלט, הוא המרכיב העיקרי בתערובת הבטון שלנו, וכאשר הוא מתערבב עם מים הוא יוצר תגובה כימית שגורמת לתערובת להתקשות, וכך למעשה להפוך לאבן. 
  • חול: החול משמש כחומר מילוי בתערובת הבטון, ותפקידו להוסיף נפח ולסייע במניעת סדקים וקריסה. בנוסף, החול גם מאפשר לנו להתאים את הבטון לצורות שונות.
  • חצץ: חומר מילוי נוסף הוא החצץ, שתפקידו להגביר את עוצמת הבטון ולצמצם התכווצויות שלו בתהליך הייבוש. לגודל של החצץ והמאפיינים שלו יש השפעה על תכונות הבטון הסופי.
  • מים: כאמור, המים הם שמפעילים את המלט ומאפשרים לו להתקשות, וחשוב לזכור כי כמות המים משפיעה על חוזק הבטון. כמות גדולה מדי תחליש אותו, ואילו כמות קטנה מדי תמנע את התגובה הכימית הרצויה.
איך עושים יציקת בטון

איך עושים יציקת בטון?

מאחר ומדובר בתשתית של המבנה, ובמרכיב שמכריע את היציבות שלו לאורך זמן, חשוב כי התהליך יתבצע בצורה טובה ומקצועית מאוד, על פי מספר שלבים עיקריים.

1. פינוי השטח

כדי להבטיח עבודה איכותית ונכונה, חשוב להכין היטב את השטח ולוודא שהוא נקי לחלוטין. בשלב זה נפנה מהדרך כל מכשול אפשרי, וכן חפצים, צמחים ואלמנטים אחרים.

2. הכנה ויישור של השטח

לאחר פינוי השטח מכל מכשול פוטנציאלי, חשוב לוודא כי הוא שטוח וישר. לצורך כך נבצע דיגום של השטח, יוסרו ממנו אבנים גדולות והאדמה תעבור תהליך יישור כללי.

3. פריסת חומר בידוד על השטח

כאשר השטח עבר יישור ומוכן למעשה להמשך העבודה, נפרוס חומר בידוד כדוגמת ניילון או פוליאתילן, במטרה למנוע את אובדן הלחות מהבטון. חומר הבידוד מסייע גם בשמירה על טמפרטורה אחידה בתהליך היציקה.

תחימת האזור עם מסגרת (טפסות)

בשלב זה נקים מסגרת (טפסות) בגודל ובצורה המתאימים ליציקה, למשל מעץ, מתכת או חומר אחר. תפקידה של המסגרת היא לחזק את השטח ולאטום אותו היטב, כדי לשמור על צורת הבטון ולמנוע דליפות.

הוספת חיזוקים לפני היציקה

לפני תחילת העבודה על התערובת עצמה, כדאי להוסיף חיזוקים כדוגמת ברזל או פיברגלס. המטרה כאן היא למעשה להגביר את חוזק הבטון ואת העמידות שלו, בפרט באזורים בהם צפוי עומסים כבדים יותר.

הכנת תערובת הבטון

לאחר ההכנות הגיע הזמן להתמקד בתערובת עצמה, וליצור באופן מדויק ומדוד את החיבור בין המלט, החול, החצץ והמים. בשלב זה יש חשיבות יתרה לעבודה נכונה שתאפשר לנו להגיע למרקם האידיאלי, במטרה להבטיח את איכות היציקה לפני תחילת השימוש בה.

למדריך המלא שלנו על איך להכין בטון >>

יציקת שכבת הבסיס

כאשר התערובת מוכנה והמרקם שלה מדויק, נשפוך אותה אל תוך המסגרת. נעשה זאת בזהירות רבה ונוודא כי הבטון ממלא את כל החללים והפינות של המסגרת באופן אחיד.

יישור והחלקה

לאחר יציקת הבטון נחליק את פני השטח באמצעי כלי העבודה שעומדים לרשותנו, וזוהי פעולה קריטית שתבטיח בטון ישר וחלק, עם מראה אסתטי ועמידות מרבית.

מה צריך לעשות לאחר היציקה?

לאחר יציקת הבטון יש מספר פעולות שחשוב מאוד לבצע:

אשפרה – הרטבת הבטון לאחר היציקה. איך עושים את זה נכון?

לאחר היציקה מתבצע תהליך אשפרה, כלומר תהליך של חיזוק בטון. החיזוק מתבצע באמצעות הרטבת הבטון והגברת הלחות, ותהליך זה בעצם מאריך את הזמן הדרוש להתייבשות הבטון וכך גם מאפשר לו להתייצב יותר.

חשוב מאוד לזכור כי בתהליך יש להקפיד על שימוש בכמות מדויקת מאוד של מים. הסיבה לכך פשוטה: כמות גדולה מדי תצטבר בקרקע ותחליש את יציקת הבטון. בנוסף חשוב לשים לב להימנע מהתזת מים בעוצמה רבה שיכולה לפגוע בבטון.

כמה זמן לוקח לבטון להתייבש?

יציקת בטון פשוטה לרוב תתייבש תוך 12 עד 24 שעות.

עם זאת, הייבוש המלא של הבטון יכול לקחת שבועות ואפילו חודשים, כאשר משך הזמן שיידרש תלוי בעובי הבטון, בהרכב התערובת ובתנאי הסביבה. מומלץ לתת לו את הזמן הדרוש כדי להגיע לייבוש מלא, שכן זוהי הדרך להבטיח שהבטון אכן הגיע לחוזק מקסימלי, ובמקרים בהם התהליך לא יושלם בצורה טובה, עלולים להופיע סדקים, והבטון יהיה חלש ולא יציב.

דרך אגב, ישנם מבחני חוזק שמאפשרים לנו לבדוק את רמת הייבוש והחוזק של הבטון, וניתן לבצע בדיקה מיוחדת שתקבע כי התהליך הושלם, והבטון יבש באופן מלא.

כמה עולה יציקת בטון

כמה עולה יציקת בטון?

לרוב, מחיר יציקת בטון ינוע על הטווח שבין 150 ל-300 ש"ח למטר, כאשר ישנם הבדלים בין המחיר של יציקת בטון בחצר ליציקת רצפת בטון או ליציקת בטון בשיפוע. במקרים בהם יש צורך ביציקת בטון לבריכה, למשל, המחיר יתחיל בדרך כלל מ-500 ש"ח למטר.

אחרי שהגדרנו את טווח המחירים הכללי חשוב להדגיש שיש פרמטרים שונים שיכולים להשפיע על הצעת המחיר שתקבלו. המשמעותי שבהם הוא מידת המורכבות של הפרויקט, אבל יש לקחת בחשבון גם את המומחיות של הגורם האחראי ליציקת הבטון, והניסיון שלו בשטח.

אילו כלים תצטרכו עבור התהליך?

כדי לעשות את זה נכון ולהבטיח יציקת בטון איכותית וחזקה מאוד, יש כלים שונים שיכולים להפוך את המשימה כולה למדויקת ואפקטיבית הרבה יותר:

  1. דלי או גיגית (פיילה): הכלי שייבחר צריך להתאים לכמות הבטון המבוקשת, כמובן, ורצוי לוודא היטב כי הדלי נקי ויבש לחלוטין.
  2. מערבל בטון: הדרך הטובה והנכונה להכין בטון בצורה מקצועית מאוד, היא באמצעות מערבל בטון. הוא עוזר לנו לוודא שהחומרים מתערבבים יחד בצורה אחידה וטובה.
  3. מים: הכלי האחרון אולי לא עונה בדיוק על ההגדרה אבל הוא קריטי לתהליך של יציקת בטון. לכן מומלץ להבטיח מראש גישה נוחה למקור מים שיקל עליכם את העבודה משמעותית.
  4. כלי עזר למסגרת: לצורך יצירת המסגרת יידרשו לרוב כלים שונים, כדוגמת פטיש ומסמרים, מברגה ופריטים אחרים.

יהלומי מומחים לניסור בטון


אולי יעניין אתכם גם:

לסיכום

יציקת בטון היא תהליך קריטי שמחייב תכנון מדוקדק, עבודה מקצועית ותשומת לב לכל פרט קטן לאורך הדרך. העבודה הנכונה היא שתאפשר לנו לתכנן מבנה איכותי וחזק, ויש חשיבות עליונה לכל שלב – מההכנה ועד בחירת החומרים, הרכבת התערובת ותהליך הייבוש. 

כפי שציינו, חברתנו אינה מספקת שירותי יציקת בטון, אך אם יש לכם קיר בטון שתרצו להוריד, חלון שתרצו לפתוח, או רצפה שצריך לשבור – צרו איתנו קשר ותקבלו שירות ניסור בטון ברמה הגבוהה בישראל.

אז מה היה לנו עד עכשיו?

Facebook
Twitter
LinkedIn
רפאל קונו
רפאל קונו

במשך הרבה שנות ניסיון בתחום הבנייה שיפוצים ובעיקר עבודות הריסה, יש לי הרבה ידע לתת לכם הגולשים אם אתם מוצאים טעות כל שהיא אנחנו נשמח שתיידעו אותנו כמה שיותר מהר כי בסך הכל אנחנו רוצים שיהיה חומר טוב לקוראים שלנו.

מומלצים בשבילכם

מחיר קוב בטון

מהו מחיר קוב בטון?

מחיר קוב בטון נע בין 250-350 ש"ח, ומושפע מכמה גורמים מרכזיים כמו החומרים מהם מורכב הבטון והיחס ביניהם. לפניכם מחשבון מחיר קוב בטון: גובה (במטרים):

קרא עוד »
מה זה ניסור בטון

מה זה ניסור בטון?

ניסור בטון הוא תהליך של חיתוך או הסרה של בטון באמצעות ציוד ומסורים עוצמתיים ומדויקים. ניסור בטון מתבצע בדרך כלל בפרויקטים של בנייה, שיפוץ והריסה,

קרא עוד »

רוצה לקבל הצעת מחיר אטרקטיבית?

כשאנו אומרים שאנו מתחייבים להצעת מחיר הטובה ביותר אנו מתכוונים לכך.
מלאו את הפרטים:

קטגוריות

פוסטים אחרונים

השיחה הזו תחסוך לכם

*מתחייבים לספק שירות עד 48 שעות מרגע הפניה

דיסק יהלום
חייגו עכשיו

וקבלו ייעוץ והצעת מחיר במיוחד עבורך