לוגו יהלומי ניסור בטון חדש

מה זה קיר נושא עומס, ממה הוא עשוי והאם אפשר לבטל אותו?

קיר נושא עומס, כשמו כן הוא – קיר שנושא את המשקל של האלמנטים הנסמכים עליו וגם את המשקל שלו עצמו וזאת ע"י העברת המשקל ליסודות של המבנה שמתחתיו, ומשם אל הקרקע. 

במאמר הבא נסביר לכם על היתרונות והשימושים של קירות נושאי עומס, נציג את ההבדלים בינם לבין סוגי קירות שונים וניתן מספר טיפים ודגשים שחשוב לקחת בחשבון לפני שמבצעים הריסה או שבירה של קירות נושאי עומס. 

מעוניינים בשירותי ניסור וקידוח של קירות נושאי עומס או כל סוג קיר בטון? אנו בחברת יהלומי מתחייבים לספק לכם את התוצאות הטובות ביותר. אז אל תהססו, צרו עימנו קשר עוד היום ונשמח לעמוד לשירותכם!

מה זה קיר נושא עומס?

קיר נושא עומס (או קיר נושא) הוא קיר שמשתתף בהעברת העומס בבניין. קירות נושאים הם קירות שמהווים חלק מהשלד של המבנה ובאמצעותם מועבר העומס מהתקרות לקירות הנושאים מקומה לקומה, עד ליסודות ולקרקע. 

קירות נושאי עומס הם קירות עבים וחזקים ביותר ומשקלם רב. הם אחת משיטות הבנייה המוקדמות ביותר אשר נפוצה גם כיום במבנים שנבנים בשיטת הבנייה הקונבנציונאלית המקובלת בימינו. 

ממה בנוי קיר נושא עומס?

בעבר, החומרים ששימשו לבנייה של קירות נושאי עומס במבנים גדולים היו בטון, בלוקים או לבנים. 

כיום כאשר רוצים לבנות קיר נושא עומס, עושים שימוש בעיקר בבטון מזויין שמעניק לקיר בסיס יציב וחוזק מבני רב יותר. קיר נושא מבטון מזויין נדרש להיות בעובי מינימלי של לפחות 20 ס"מ ובעל שתי רשתות ברזל בקוטר של לפחות 8 מ"מ ופסיעות של 20 ס"מ. 

למה זה חשוב? הערך של קיר נושא עומס למבנה

לקירות נושאי עומס יש חשיבות רבה ביותר כיוון שהם מסוגלים למנוע קריסה והתמוטטות של מבנים. כאשר מתגלים ליקויים בבנייה, קיר שאינו קיר נושא עומס, לא יוכל למעשה לתמוך במשקל המבנה שמעליו, מה שיהפוך אותו ללא יציב. השימוש בקירות נושאי עומס, מסייע להתמודד עם סכנה זו.

6 יתרונות משמעותיים של קירות נושאי עומס

  1. חוזק ויציבות – כשמדובר בקיר נושא עומס, ההקמה נעשית לפני יציקת השלד או התקרה. תחילה בונים את הקיר, אח"כ יוצקים את העמודים ולבסוף יוצקים את התקרה. באמצעות תהליך עבודה זה, נוצר קשר חזק מאוד בין העמודים לתקרה ולקירות. קירות אלו יציבים יותר ומשפיעים על היציבות הכללית של המבנה כולו. 
  2. איטום – קירות נושאי עומס בעלי אטימות גבוהה יותר בשל החוזק שלהם.

כאשר עושים שימוש בקירות נושאי עומס טרומיים (שנבנים מראש במפעל ולא באתר הבנייה) ישנם יתרונות משמעותיים נוספים:

  1. כמות יציקות – קירות נושאי עומס טרומיים יכולים להחליף, להקטין ולעיתים אף לבטל את כמות יציקות הבטון המבוצעות באתר. 
  2. תהליך עבודה מהיר יותר – כאשר הקירות מובאים מוכנים מהמפעל לשטח, זה כמובן משפיע על זמני העבודה ותהליך העבודה מהיר יותר. 
  3. דיוק – האלמנטים המיוצרים במפעל מדויקים יותר מאשר אלו שנבנים באתר.
  4. חסכון בכוח אדם – העבודה במפעל מאפשרת החלפה של עבודת ידיים במכונות ובכך חוסכת בכוח אדם מקצועי כמו בנאים, טפסנים וכו'. 

אולי יעניין אותך לקרוא עוד על ניסור קירות טרומיים >>

שימושים נפוצים של קיר נושא עומס

השימושים הנפוצים בקיר עומס

בבנייה המודרנית, קירות נושאי עומס משמשים בסוגים רבים ושונים של מבנים, כולל בבתים. לרוב, הקירות החיצוניים ישמשו כקירות הנושאים העיקריים כיוון שהם הקירות החשובים ביותר. במקרים מסוימים, נוכל למצוא גם קירות נושאי עומס פנימיים משניים תומכים (למשל בקומה שנייה או בעליית גג מעל קומה ראשונה וכו'). 

בנוסף להיותם חלק משלד המבנה, המקרים הנפוצים ביותר בהם עושים שימוש בקירות נושאי עומס הם:

  • ממ"דים
  • מקלטים
  • פירי מעליות
  • חדרי מדרגות

שאלות נפוצות על קירות נושאי עומס

לפניכם 3 שאלות נפוצות בנושא:

מה ההבדל בין קיר נושא עומס וקיר תומך?

בשונה מקירות נושאי עומס, קירות תומכים מיועדים בעיקר לפיתוח וייצוב של קרקע מחוץ למבנה ונדרשים בעיקר בסיטואציות כמו מניעת תזוזות עפר, מדרונים תלולים, אזורים עם אדמות סחף, חיזוק סביבת מבנים, חיזוק גדות של מים, בנייה של מנהרות וגשרים, חיזוק של שולי כביש ועוד. קירות תומכים עשויים לרוב מבטון מזויין או מאבן ולעיתים אף משילוב בין שני החומרים. 

מה ההבדל בין קיר נושא עומס לקיר מסך?

להבדיל מקיר נושא עומס, קיר מסך הינו קיר שלרוב מורכב מזכוכית ואינו נושא עליו עומסים. אפילו את משקלו העצמי נושאים אלמנטים אחרים, כמו עמודים או קורות אלומיניום. קיר מסך נפוץ ביותר במבנים חדשים וניתן למצוא אותו בעיקר בבנייני משרדים, מבני ציבור שרוצים לייצר לעצמם תדמית חדשנית ומתקדמת, מרכזי מסחר וקניונים וגם בנכסים מסוימים שמעוניינים לעמוד בתקנות אקולוגיות של בנייה ירוקה וכו'. בשנים האחרונות נעשה שימוש בקירות מסך גם במגזר הפרטי בוילות ובבתים צמודי קרקע. 

מה ההבדל בין קיר נושא עומס לקיר מילוי?

קיר מילוי הוא קיר שתפקידו לסגור את חלל המבנה והוא לא משתתף בהעברת עומסים בבניין מלבד העברה של משקלו העצמי. קיר מילוי בעצם נבנה כמילוי בין התקרה לעמודים במבנה הנבנה בשיטת השלד. במבנים כאלה, העומס למעשה מועבר מהתקרות לקורות ולעמודים מקומה לקומה, עד ליסודות ולאדמה. המשקל של קירות המילוי הוא קטן יחסית והעובי שלו נקבע בהתאם לתפקיד הקיר במבנה. קיר מילוי יכול להיבנות לפני או אחרי גמר השלד. 

לפני ששוברים קיר נושא עומס – חשוב לדעת!

  • תכנון והכנה – שבירה של קיר נושא עומס בבית או בבניין הינו תהליך מורכב שמצריך תכנון קפדני והכנה רבה. בשלב הראשון יש להתייעץ עם מהנדס או אדריכל שיקבעו האם ניתן להסיר בבטחה את הקיר ומהם האמצעים המתאימים שיש לנקוט בהם כדי להבטיח את יציבות הבניין לאורך העבודה ולאחר הסרת הקיר. 
  • אישורים – לאחר שהתקבל אישור מהנדס או אדריכל להסרת הקיר בבטחה, יש לקבל בנוסף גם היתר מרשות הבנייה המקומית, בו יפורטו כלל הבדיקות הנדרשות לקראת ביצוע העבודה ולאחריה.
  • התקנת פתרון תומך חלופי – בשבירת קיר נושא עומס, נדרש להתקין פתרון תומך חלופי כמו למשל קורות, עמודים או מבני תמיכה אחרים בהתאם לתכנון ופריסת הבניין. התומך החלופי חייב להיות חזק ויציב מספיק בכדי לשאת עליו את המשקל שהחזיק עליו קיר נושא העומס שיועד לשבירה. 
  • הסרה מדויקת – בכדי למנוע נזק למבנה ולשמור על הבטיחות בסביבה, חשוב לבצע עבודה מקצועית ומדויקת שעומדת בכללי הבטיחות, חוקי הבנייה והתקנות הרלוונטיות.

איך לדעת אם קיר הוא נושא עומס? בבקשה:

צריכים להוריד קיר נושא עומס? תנו למומחים של יהלומי לבצע עבורכם את העבודה

כפי שכבר הבנתם, קיר נושא עומס הוא קיר בעל חשיבות רבה ביותר ליציבות וחוזק המבנה. 

הריסה של קירות נושאי עומס היא עבודה מאתגרת ומורכבת שדורשת זהירות רבה, תכנון וביצוע קפדניים וירידה לפרטים הקטנים. לכן, אם אתם צריכים לבצע שבירה או פתיחת פתח בקיר נושא עומס, חשוב לבצע את העבודה עם חברה מנוסה, מקצועית ואמינה. 

אנחנו ביהלומי עובדים בסטנדרטים גבוהים במיוחד ומציעים שירותי ניסור קירות בטון ברמה הטובה ביותר שתוכלו למצוא. 

מוזמנים ליצור עמנו קשר עוד היום ונשמח להעניק לכם שירות מקצועי ואדיב ולספק עבורכם את התוצאה הטובה והבטוחה ביותר! 

אז מה היה לנו עד עכשיו?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of רפאל קונו
רפאל קונו

במשך הרבה שנות ניסיון בתחום הבנייה שיפוצים ובעיקר עבודות הריסה, יש לי הרבה ידע לתת לכם הגולשים אם אתם מוצאים טעות כל שהיא אנחנו נשמח שתיידעו אותנו כמה שיותר מהר כי בסך הכל אנחנו רוצים שיהיה חומר טוב לקוראים שלנו.

מומלצים בשבילכם

מחיר קוב בטון

מהו מחיר קוב בטון?

מחיר קוב בטון נע בין 250-350 ש"ח, ומושפע מכמה גורמים מרכזיים כמו החומרים מהם מורכב הבטון והיחס ביניהם. לפניכם מחשבון מחיר קוב בטון: גובה (במטרים):

קרא עוד »
מה זה ניסור בטון

מה זה ניסור בטון?

ניסור בטון הוא תהליך של חיתוך או הסרה של בטון באמצעות ציוד ומסורים עוצמתיים ומדויקים. ניסור בטון מתבצע בדרך כלל בפרויקטים של בנייה, שיפוץ והריסה,

קרא עוד »

רוצה לקבל הצעת מחיר אטרקטיבית?

כשאנו אומרים שאנו מתחייבים להצעת מחיר הטובה ביותר אנו מתכוונים לכך.
מלאו את הפרטים:

קטגוריות

פוסטים אחרונים

השיחה הזו תחסוך לכם

*מתחייבים לספק שירות עד 48 שעות מרגע הפניה

דיסק יהלום
חייגו עכשיו

וקבלו ייעוץ והצעת מחיר במיוחד עבורך