נדמה שהיום הכל משתנה. הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מהיר, כלי העבודה עוצמתיים יותר מאי פעם, וגם היכולת שלנו לעבוד עם סלעים ואבנים השתנתה. ניסור סלעים הוא דוגמה נהדרת, והוא מציע לנו פתרונות ייחודיים ויצירתיים למגוון רחב של מצבים. הנה 4 דוגמאות לאופן שבו ניתן להשתמש בתהליך ניסור סלעים באופן פרקטי ויצירתי.
1 – ניסור סלעים לפינוי תשתיות לבית
פרויקטים רבים של בנייה מתוכננים באזורים בהם התנאים הקיימים מורכבים יחסית, למשל באזורים בהם קיימת כמות גדולה של סלעים ואבנים (קחו לדוגמה את אזור ירושלים ואיו"ש!). אלא שאת אלה אנחנו נדרשים לפנות באופן בטוח ויעיל, כדי להכין את השטח להכנת התשתיות. ניסור סלעים הוא בדיוק הפתרון. הוא מאפשר לנו לפנות את האזור בבטחה, לצמצם את הפגיעה בסביבה, להגן על הקרקע ועל היציבות שלה, ולהכין את השטח לתשתיות ביוב, מים וחשמל.
2 – ניסור סלעים דקורטיבי
באמצעות מכונות ניסור מתקדמות ומיוחדות במינן, ניתן להפיק יצירות אמנות מרהיבות שעשויות מסלעים טבעיים. זהו למעשה פיסול מודרני, בו הדיוק קריטי. עם האמצעים הקיימים היום ניתן להגיע לתוצאה מופלאה ולתת תשומת לב רבה לכל פרט קטן ועדין. זהו בהחלט פתרון ייחודי שמשנה את הדרך בה אנחנו חושבים על עיצוב פנים וחוץ.
3 – ניסור סלעים להכנת מצבות
כאשר נדרשת הכנה של מצבה יפה ומיוחדת, ניסור סלעים מגלם תפקיד משמעותי במיוחד. מתוך בלוק אבן או סלע גדול ניתן לנסר מצבה ברמת דיוק מקסימלית. זו שיטה אשר מאפשרת ליצור מצבות אבן דקורטיביות, עם גימור ברמה גבוהה מאוד ואפשרות לביצוע חריטה מורכבת שתבטיח תוצאה מושלמת.
4 – קידוח סלעים לשימוש בהם כתשתית
אם הזכרנו קודם איך ניסור סלעים מאפשר לנו לפנות את האבנים הגדולות מהשטח, הנה דוגמה לשימוש בפעולה דומה – לצורך שונה לחלוטין. במקום לפנות את הסלעים ניתן להשתמש בהם בחוכמה, ולהפוך אותם לחלק מהמבנה עצמו. שיטה זו נפוצה למשל בפרויקטים של בנייה קלה, כאשר הסלעים מספקים למבנה בסיס יציב מאוד, ללא שימוש בחומרים מלאכותיים כמו בטון. אין ספק שמדובר בשיטה נהדרת המספקת גם פתרון אקולוגי לצרכי בנייה קלה או לבניית "יורט" יציב.
איך מתבצע ניסור סלעים?
אחרי שהזכרנו ארבעה שימושים לא מאוד שגרתיים, ובהחלט מאוד יצירתיים, בואו נבין בקצרה איך מתבצע תהליך ניסור סלעים:
- תכנון: בשלב ראשון מתבצעת בדיקה של הסלע כדי להבין את התכונות שלו, ולקבוע את הכלים המתאימים ביותר לביצוע המשימה. תיקבע גם תוכנית עבודה מפורטת, כמובן.
- כלים: בהתאם לתוכנית העבודה ייבחרו הכלים המתאימים לחיתוך סלעים בעומקים וגדלים שונים, למשל באמצעות מסורי דיסק ומקדחות סלעים.
- ניסור: לאחר התקנת מסילות המתאימות להצבת מכונות עוצמתיות המיועדות לניסור, תתבצע העבודה עצמה. ייעשה גם שימוש במערכות ייחודיות לצמצום כמויות האבק במקום.
- סיום: לבסוף יוסרו מהשטח כל החומרים המיותרים, וכל חלקי הסלע והאבן שאינם דרושים. לאחר מכן תיבדק התוצאה לעומק, כדי לוודא כי הפרויקט הושלם בדיוק לפי התוכניות.
פתרונות יעילים – בדיוק מרבי
האמצעים הקיימים היום מספקים לנו את כל הפתרונות המתקדמים והטובים ביותר, כדי שנוכל להגיע לתוצאות מעולות. בין אם אתם מתכננים בנייה קלה, פרויקט חדש, אמנות ייחודית או מצבת אבן מרהיבה, ניסור בטון וסלעים יכול להתאים בדיוק לצרכים שלכם.