סדקים בבטון הם תופעה נופצה ורגילה. ישנם סיבות שונות הגורמות ליצירת סדקים בקיר הבטון. אך ישנן דרכים בהם ניתן למנוע את היווצרות הסדקים בקיר הבטון. לשם כך עליך לנקוט בפעולות שונות.
אז אם אתה מעוניינים ללמוד איך למנוע את היתווצרות הסדקים, המשיכו לקרוא
מדוע קיר הבטון נסדק?
סדקים בקיר הבטון נוצרים ממספר סיבות.
הסיבה הנפוצה ביותר- התייבשות של קיר הבטון!
הסיבה השכיחה ביותר נובעת מהתכווצות של הבטון בגלל התייבשות. כאשר קיר הבטון נמצא במצב הרטוב, יש לו את מסת הנפח הגדולה ביותר. כאשר קיר הבטון מתחיל להתייבש ולהתקשות, מסת הנפח שלו מתחילה להתכווץ. קיר בטון, יכול לאבד נפח בממוצע של אינץ' לכל עשרים מטר.
מתיחה ודחיסה של הבטון.
ערכי חוזק המתיחה והדחיסה של הבטון הינם נמוכים. אם מותחים את ערכי החוזק והמתיחה והדחיסה של הבטון בעוצמה חזקה מדי, עלולים להתפתח סדקים בקיר הבטון.
כמות גדולה מדי של מים בתוך הבטון.
סיבה נוספת שגורמת ליצירת סדקים בקיר הבטון, היא כמות גדולה מדי של מים בתוך תערובת הבטון. במהלך הזמן המים עלולים להתאדות מהבטון, ולהגדיל את הסיכוי להתכווצות של קיר הבטון. לכן, יש לערבב בתוך הבטון את כמות המים הנכונה והמתאימה. עיסת בטון צריכה להיות רטובה ורוויה, אך לא מימית. ולכן, יש להזמין את הקבלנים המקצועיים ביותר לצורך יצירה ויציקה של הבטון.
הכנה לקויה של הקרקע מתחת לקיר הבטון.
לפעמים הכנת הקרקע של קיר הבטון נעשית בצורה לקויה. חשוב שהקרקע מתחת לקיר הבטון תספק ניקוז נוזלים תקני. יש לוודא שהשטח מתחת לבטון ישר לגמרי, ולא יהיו חללים מתחת לבטון, שעלולים ליצור סדקים בקיר הבטון. אם בכל זאת עדיין יש מרווחים בין האדמה לבין מיקום קיר הבטון, יש למלא חללים אלו באבני חצץ. לא כדאי לחפור יותר מדי באדמה בשביל המילוי. בדרך כלל, מספיק לשים על האדמה רק שכבה של כמה סנטימטרים חצץ לפני יציקת קיר הבטון.
יציקה לא טובה של הבטון.
יציקה לא נכונה גורמת לסדקים בבטון. יציקה נכונה של בטון גורמת לשמירה על הלחות, ומונעת אובדן מהיר של נוזלים הגורם להתכווצות ולהתייבשות.
אילו פעולות יש לבצע כדי למנוע יצירת סדקים בקיר הבטון?
על מנת למנוע את יצירת הסדקים בקיר הבטון שנובעים מהסיבות שהזכרנו, יש לנקות מספר פעולות חשובות במהלך יציקת הבטון, ובימים שלאחריו. פעולות אלו ימנעו התייבשות של קיר הבטון, ויסייעו ביציקה טובה, וביצירת קיר בטון חזק.
מה עושים בזמן ההתגבשות של הבטון?
זמן ההתגבשות של הבטון, הוא 28 יום. ולכן, הפעולות המתבצעות בקיר הבטון במהלך ימים אלו, קריטיות ליצירת קיר בטון חזק ללא סדקים. מלט מתייבש לאט, וזקוק לשמירת הלחות שלו כדי להיות חזק. הבטון נסדק פחות אם הלחות מתנדפת לאט לאט. לכן, חשוב לרסס את הבטון כמה פעמים במים במהלך השבוע הראשון ליצירתו. ככל שמזג האוויר חם ויבש יותר, כך המים עלולים להתנדף מהר יותר מהבטון לפני שהוא מתייבש.
הוספת חיזוקי פלדה ליציקת הבטון.
קיר בטון יהיה חזק יותר כאשר מוסיפים לו חיזוקים באמצעות מוטות מפלדה. צורת הפריסה והסידור של עמודי הפלדה בשטח, תלויה בסוג היציקה ובתוצר. חשוב לוודא שעמודי התמיכה יהיו במרכז. לא חייבים להשתמש דווקא בחומר הפלדה. אפשר גם להשתמש במתכות עמידות אחרות לצורך הכנת עמודי התמיכה לבטון. כמובן, חשוב לוודא שעמודים אלו לא ייראו מבחוץ לאחר שתסתיים יציקת הבטון.
כדאי ליצור מפרקי בקרה לבטון.
על מנת למנוע את תהליך יצירת הסדקים בבטון שנוצרים בגלל שינויי טמפרטורה ולחות או שינויים בקרקע, כדאי ליצור מפרקי בקרה לבטון. מפרקים אלו יוצרים באמצעות ניסור עדין של רבע מהבטון בנקודות התורפה בהם עלולים להיווצר סדקים.
כדי ליצור מפרקי בקרה לבטון עליכם להזמין אנשי מקצוע מומחים ביותר בתחום ניסור הבטון. (כמונו) אנשי מקצוע שיידעו בדיוק באילו נקודות לנסר את מפרקי הבקרה, באופן בו קיר הבטון לא ייפגע. לחברת "יהלומי" ניסור וקידוח בבטון, יש ניסיון רב שנים בכל הסוגים השונים של ניסור בבטון. צוות החברה, ידאג ליצור בקירות הבטון מפרקי בקרה בצורה הטובה והמקצועית ביותר.
לינק: המחירון שלנו