מתי להיעזר בבעל מקצוע?

תמונה של רפאל קונו
רפאל קונו

בין שאתם גרים בבית שכור ובין שהבית שלכם בבעלותכם, סביר להניח שאתם נתקלים בתקלות מפעם לפעם. הקיר מתקלף, יש רטיבות על אחד הקירות, הכיור סתום, הפיוז קפץ – כולנו היינו שם. אפשר להגיד שהבעיות האלה הן חלק בלתי נפרד משגרת הבית.

כיצד להתגבר על תקלות בבית?

באופן טבעי, יש בעיות קטנות שאנחנו יכולים לתקן בעצמנו תוך שימוש בסט כלי עבודה, ויש בעיות גדולות יותר שדורשות התערבות של איש מקצוע.
לא מעט אנשים בשנים האחרונות נכנסו חזק לקטע של DIY (עשה זאת בעצמך). תיקונים, שיפוצים, אלתורים, שדרוגים, כל אלה נכנסים תחת הכותרת. יכול להיות שהם נהנים מהעשייה, או שדווקא התוצר מדליק אותם. ובכל זאת, לא תמיד מומלץ לעשות הכל לבד.
אגב, אם אתם טובים עם הידיים, ונהנים לעבוד לבד, כדאי לכם לוודא שאתם מחזיקים ארגז כלים איכותי. אחד כזה, יחזיק לכם מעמד לאורך שנים ויהפוך כל תיקון לקליל.
במאמר הזה נעשה הפרדה בין העבודות שדורשות איש מקצוע, ובין עבודות שאתם יכולים לעשות לבד.

עבודות שדורשות איש מקצוע

חשמל- אין ספק שאתם לא רוצים להתקרב לחשמל אם אין לכם את ההסמכה המתאימה לזה. אם קפץ לכם פיוז וכל מה שאתם צריכים לעשות זה להרים מתג בארון החשמל, לכו על זה. אבל אם התקלה חוזרת על עצמה מומלץ להזמין חשמלאי. לא פעם מדובר בשקע שרוף שגורם לקצר, אבל במידה ולא, איש מקצוע יוכל לאתר את שורש הבעיה ולפתור אותה.
מים- כולנו מכירים את הסצינה הזאת בסדרות שגבר מנסה לסדר נזילה מהכיור ובסוף גורם לפיצוץ צינור. גם עבודה עם תשתית המים בבית דורשת התערבות של אינסטלטור. בעלי מקצוע השקיעו זמן רב בלימודים והסמכה, תנו להם את הקרדיט ואל תנסו לפתור את הבעיה בעצמכם, כי יש מצב שתעשו נזק גדול יותר.
איטום- זיהיתם רטיבות על אחד הקירות בבית? ראיתם סימנים חומים? הקיר מתקלף? זה דגל אזהרה. נכון, אתם יכולים לגרד את הקיר עם שפכטל ולנסות לצבוע אותו מחדש, אבל זה לא יעשה שום אפקט.
כדי לפתור בעיית רטיבות מומלץ ליצור קשר עם קבלן איטום. יכול להיות שיש לכם נזילה מהגג, או שמים חלחלו לקירות הפנימיים דרך סדקים בקירות החיצוניים. תהיה מה שתהיה הסיבה, איש מקצוע יוכל לעזור לכם עם זה.

איזה עבודות אתם כן יכולים לבצע בעצמכם?

אתם בטח שואלים את עצמכם "מה, אז מה נשאר לנו לעשות?".
והאמת היא שאם תחשבו על זה לעומק – הרבה.
אם תחזיקו בכמה כלים בסיסיים תוכלו לבצע לא מעט עבודות תחזוקה קטנות וחשובות.
תוכלו לתלות תמונות, להרכיב מדפים, לחזק רהיטים רופפים, לבנות רהיטים להרכבה עצמית ועוד.
וכל מה שאתם צריכים כדי לבצע את העבודות האלה זה כמה כלים בסיסיים: פטיש, מברג, ומפתח אלן.

ראו גם: חוק רעש שיפוץ

מרכיבים ארגז כלים מנצח

יש בשוק מגוון ארגזי כלים, חלקם טובים וחלקם פחות.
לכל בית יש צרכים שונים ולכן ההמלצה שלנו היא שבמקום לקנות ארגז כלים קומפלט, תרכיבו את ארגז הכלים לפי הצרכים הספציפיים שלכם.
מעבר לכלים הבסיסיים שהזכרנו למעלה תוכלו לרכוש גם: פלייר, סכין יפנית, דבק מגע, תרסיס שימון צירים, מטר, מברגה, מקדח לשיש, קטר וכו'.
הכי חשוב שתבחרו לרכוש כלים איכותיים שיוכלו לשמש אתכם לאורך זמן.

אז מה היה לנו עד עכשיו?

תמונה של רפאל קונו
רפאל קונו

במשך הרבה שנות ניסיון בתחום הבנייה שיפוצים ובעיקר עבודות הריסה, יש לי הרבה ידע לתת לכם הגולשים אם אתם מוצאים טעות כל שהיא אנחנו נשמח שתיידעו אותנו כמה שיותר מהר כי בסך הכל אנחנו רוצים שיהיה חומר טוב לקוראים שלנו.

מומלצים בשבילכם

לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית

כשאנו אומרים שאנו מתחייבים להצעת מחיר הטובה ביותר אנו מתכוונים לכך.
מלאו את הפרטים:

השירותים שלנו:

פוסטים אחרונים

לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית - בהתחייבות!
טופס להזמנת הצעת מחיר מהירה

השיחה הזו תחסוך לכם

*מתחייבים לספק שירות עד 48 שעות מרגע הפניה

דיסק יהלום
חייגו עכשיו

וקבלו ייעוץ והצעת מחיר במיוחד עבורך