תשתיות בבניין
בניית מבנה דורשת תכנון וביצוע קפדניים. הכנת תשתיות בבניין היא חלק חשוב בתהליך, שכן היא מניחה את התשתית לבניית המבנה כולו ולשימושו בעתיד. הכנת התשתית כוללת משימות מקצועיות ביותר כמו הנחת יסודות, התקנת שירותים. התהליך כולל גם הערכת סיכונים פוטנציאליים הקשורים לפרויקט, כגון שיטפונות או רעידות אדמה ובהתאם לכך הכנה נכונה של תשתיות חיונית כדי להבטיח שהבניין יהיה בטוח למגורים או למשרדים. זו הסיבה שהפעולות מתבצעות על פי החלטתם של מהנדסים ואדריכלים, אשר מחשבים את הכמויות הנדרשות לביצוע כל מהלך.
עם זאת יש מקרים שבהם יש צורך לבצע גם שינויים של תשתיות בבניין קיים וזאת לצרכים שונים כמו לדוגמה עבור הקמה של עמדות טעינת רכב חשמלי . אנשי המקצוע המנוסים שבוחנים את החניונים כדי למצוא את המיקומים הטובים ביותר שיוקצו לטובת טעינת הרכבים החשמליים, ממליצים לא אחת לבצע ניסור של קירות בטון מסוימים שהם מיותרים ואינם קירות תומכים. כך אפשר יהיה לייצר כמה עמדות טעינה. זהו פתרון אידאלי הן עבור מבני מגורים שיש בהם צורך בכמה עמדות כיוון שכמות הרכבים החשמליים של הדיירים עולה והן במבנים של משרדים שבהם לעובדים רבים יש צורך בטעינת רכביהם במהלך יום העבודה.
טיפול בתשתיות בניין
הכנת התשתיות בבניין היא חלק קריטי בכל פרויקט בנייה. זה כרוך בהתקנה של אלמנטים חיוניים כמו אינסטלציה, חשמל, אוורור ומערכות תקשורת. יש להתקין מערכות אלו בצורה נכונה כדי להבטיח שלדיירי הבניין תהיה גישה לכל השירותים הדרושים. מעבר לכך הכנת תשתית נכונה מסייעת למזער את צריכת האנרגיה ולהפחית את עלויות התפעול השוטפות.
היערכות לעבודות בנייה
הכנת תשתיות בבניין כוללת הערכה של תנאי הקרקע על ידי ביצוע בדיקות מעבדה של הקרקע, מדידת הקרקע, תכנון ניקוז, התקנת שירותים כגון אספקת חשמל ומים והקפדה על עמידה בכל תקנות הבטיחות. בהתאם לכך מכינים המהנדסים את כתב הכמויות אשר מגדיר באופן מדויק ביותר באילו חומרי בנייה יש להשתמש בכל אחד מרבדי הבנייה. כמו לדומה הקוטר של הצנרת, אם היא תהיה עשויה מ – PVC מברזל או מנחושת, רמת העמידות שלה, אילו אביזרים יחוברו אליה ועוד.
אולי יעניין אותך: כל מה שחשוב לשאול את קבלן הבטון שלכם | כמה זמן לוקח לבטון להתבייש
פיקוח על עבודות הבנייה
ההנחיות לגבי הכנת תשתיות בבניין אינן עניין של מה בכך, הן נקבעו לאור ניסיון של שנים רבות בעבודות הבנייה של מבנים בסדרי גודל שונים ולכל מיני מטרות. לכן יש להקפיד על כל תחומי העשייה כמו לדוגמה יציקת הבטון שתהיה בשקיעה הנכונה כדי ליצור את האפקטיביות הנדרשת. לאחר בדיקת הבטון במעבדה וקבלת התוצאות, יקבעו המפקחים אם היציקה בוצעה כראוי ואם היא תהיה עמידה בהתאם לדרישות שפורטו בכתב הכמויות. כמו כן הם יעקבו באופן רציף על כל חומרי הבנייה שבהם משתמשים העובדים, כדי לוודא שהם על פי התקן הישראלי המחמיר.