חשוב להדגיש: אנו לא נותנים שירותי חימום תת רצפתי – רק שירותי ניסור וקידוח ביהלום. מאמר זה בא לתת לכם ידע כללי בנושא.
גם בארץ חמה כמו שלנו אפשר עדיין להפיק תועלת ממערכות חימום יעילות וחסכוניות בהרבה, במיוחד באזורים קרים וגבוהים, כמו בנגב ובגליל. משום כך, בבתים רבים החלו כבר להעריך את היתרונות של מערכות חימום תת רצפתי ובבתים החדשים הם נפוצים הרבה יותר מאשר בישנים. בבתים ישנים נדרש לעשות שיפוצים על מנת להתקין אותן אם לא הייתה שם תשתית מוכנה לכך לפני כן. בעבודות התשתית להנחת צנרת ההסקה התת רצפתית יש צורך לפעמים לחדור יסודות קשים כמו בטון, ולשם כך משתמשים בשירותי ניסור בטון שמיועדים לכך.
ראשית, מהו חימום תת רצפתי?
מערכת הסקה בבית שמונחת על הרצפה, כמו קמין או תנור חימום, או תלויה על קיר כמו מזגן, עובדת בשיטת חימום האוויר בחלל הבית כך שהאוויר החם עובר מחדר לחדר ולא תמיד מחמם את הבית ביעילות ובקצב אחיד ומהיר. זה קורה משום שמקור החום נמצא בדרך כלל במקום אחד וצריך להתפשט בכל החדרים, או שקשה לווסת אותו לטמפרטורה המתאימה. לעומת מערכת כזאת, הסקה שנמצאת מתחת לרצפה היא מערכת של צינורות שעוברים בצורה אחידה בכל החדרים מלמטה, והחום מתפזר באופן שווה ואחיד ועולה למעלה.
>> למחירון ניסור בטון שלנו לחצו כאן
איך עובד חימום רצפתי?
המערכת עובדת על מקור אנרגיה כמו סולר, גז או מים. כך שמלבד התחושה הנעימה לדרוך על רצפה נעימה וחמימה, החום מתפשט באופן אחיד ומהיר וגם חוסך בעלויות הסקה. יש גשם שיטה חדשנית שמשתמשת במשאבת מים חמים ובכך מייעלת ומוזילה עוד יותר את ההסקה. העיקרון עובד על הזרמת נוזל או גם שמתחממים ומחממים את הצינורות ובכך גם את הרצפה. כשהחום עולה בצורה אחידה בכל חללי הבית ההסקה טבעית ונעימה הרבה יותר מאשר מקורה חום אחד כמו קמין או תנור חימום שאינו מצליח להתמודד עם כל המרחב בצורה אחידה. התוצאה היא טמפרטורה אחידה ובמהירות.
מתי נשתמש בו כאשר נרצה להתקין את המערכת ?
לאחר בירור מחיר התקנת מערכת חימום תת רצפתי, נעבור לתהליך ההתקנה עצמה. יש להתקין את מערכת הצינורות עוד לפני שמניחים את הרצפה, כבר בשלב יציקת היסודות, ואת התשתית מובילים גם דרך הבנייה בבטון. לשם כך חובה לנסר אותו. אם אין מערכת שנבנתה מראש יש להרים את הרצפה ולהניח אותה, גם כן תוך כדי ניסור בטון כדי להעביר את תשתית הצנרת מחדר לחדר. את המערכת מתכננים כך שתתאים לכל בית ביכולת, בהספק ובמבנה שלה ואם משתמשים במערכת מודרנית על משאבת מים גם יש מינימום עלויות של גז וסולר.
מהו ניסור בטון?
בטון הוא חומר מהחזקים שיש ולכן כל עבודה אתו צריכה להיות מדויקת מאוד וללא כל מקום לטעויות, שברים וסדקים. החומר שמצליח להתמודד עם הבטון הוא יהלום, החומר הקשה בטבע. מסור יהלום משמש לניסור בטון בעזרת מקדחים שונים ולפי הצורך, אם כאשר מדובר בקדיחה של תעלות להובלת צינורות תשתית ואם מדובר בשבירה וניסור בטון בגושים על מנת לפנות אותו בגלל סיבות שונות, כמו התפוררות. בזמן הניסור משתמשים במים כדי לקרר את המקום בגלל הטמפרטורה הגבוהה שיוצר החיכוך בין היהלום לבטון, והעבודה כולה נחשבת למדויקת מאוד כך שנדרשת מיומנות גבוהה של מומחים מנוסים בכך. ניסור בטון מתאים במיוחד לעבודות תשתית בגלל הדיוק הרב שנדרש בהחדרת תעלות להעברת צנרת או בגלל צורך בגישה לאותן תשתיות בזמן שיפוצים. כך נפתר הצורך לחצוב בקיר ולשבור אותו. הדיוק מאפשר להגיע לתשתית מבלי לפגוע בצנרת חיונית אחרת ונזק בגלל חוסר מיומנות. כך גם אפשר לתחזק תשתיות בנוחיות רבה.
אם אתם מחפשים עבודות ניסור או קידוח בטון, צרו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם.