שיטת בנייה קונבנציונלית היא אחת השיטות הנפוצות לבניית מבני מגורים ותעשייה. בשיטה הזו מגיעים כלל החומרים הדרושים לבנייה אל האתר, בהשוואה לשיטות אחרות בהן חלקים מהמבנה מסופקים כאשר הם מוכנים להרכבה. זו ללא ספק שיטה הנחשבת איטית יותר, אבל יש לה יתרונות לא מבוטלים.
במאמר הנוכחי נכיר אותה קצת יותר לעומק, ונדבר על:
- התכונות המאפיינות את שיטת הבנייה הקונבנציונלית
- המבנים המקובלים לבנייה באמצעות שיטה זו
- יתרונות בנייה קונבנציונלית
- חסרונות בנייה קונבנציונלית
- שיטות בנייה נוספות ששווה להכיר
- איך מחליטים על שיטת הבנייה המתאימה?
אם אתם לקראת בנייה או שיפוצים וזקוקים לשירותי ניסור וקידוח בטון, חברת יהלומי היא הכתובת האידיאלית עבורכם. עם שירות מעולה, ניסיון רב וכל הציוד המתקדם והטוב ביותר, תקבלו את המענה המושלם לצרכים שלכם.
לקבלת הצעת מחיר צרו איתנו קשר כבר עכשיו!
מה התכונות המאפיינות את שיטת הבנייה הקונבנציונלית?
באופן כללי, שיטת בנייה קונבנציונלית היא שיטה המתבצעת במספר שלבים. בשלב הראשון מוקמים היסודות של המבנה, ולאחר מכן הרצפות ועמודי הבטון. השימוש העיקרי הוא בבלוקים של 20 ס"מ.
חשוב להדגיש כי שיטת הבנייה נחשבת יחסית איטית, בוודאי בהשוואה לשיטות אחרות כמו בנייה ירוקה. היא עשויה גם להיות יקרה יותר, לא רק בגלל זמן העבודה הממושך, אלא בגלל עלויות הקשורות לשינוע של חומרים ולכוח האדם הנדרש לביצוע העבודה.
איזה חומרים משמשים בשיטת בנייה קונבנציונלית?
חומר גלם מרכזי בשיטת הבנייה הקונבנציונלית הוא הבטון, המשמש ליציקת קירות, יסודות ועמודים. עם זאת, אפשר למצוא חומרים נוספים, לרבות ברזל (לחיזוק הבטון), עץ (לקורות, תקרות ודלתות), וכן זכוכית (לחלונות ומרפסות) ומתכות שונות.
איזה מבנים נהוג לבנות בשיטת בנייה קונבנציונלית?
שיטת הבנייה הקונבנציונלית משמשת היום למבנים מסוגים שונים. בתחום הבנייה הפרטית זוהי שיטה אידיאלית להקמת בתים פרטיים, בניינים רבי קומות, מבני מסחר, משרדים, מוסדות ציבור ותשתיות שונות, לרבות גשרים ומנהרות. שימו לב כי בכל סוגי המבנים הללו נדרשת בנייה חזקה מאוד ואיכותית במיוחד, שתבטיח עמידות גם בפני עומסים כבדים.
יתרונות בנייה קונבנציונלית
הפופולריות של שיטת הבנייה הקונבנציונלית לא מפתיעה במיוחד, בוודאי לאור היתרונות שיש לה להציע:
- עלות חומרי הבנייה: בהשוואה לשיטות אחרות, החומרים הנדרשים כאן זולים מאוד, בעיקר משום שמדובר בחומרים בסיסיים נפוצים כמו חול ומלט.
אולי יעניין אתכם – כמה עולה קוב בטון? איך מחשבים מחיר קוב בטון? - גמישות גבוהה: בשיטת הבנייה הקונבנציונלית ניתן לבצע שינויים בתהליך הבנייה, וגמישות זו איננה קיימת בשיטות אחרות, בהן חלקים מהמבנה מוכנים מראש.
- שילובים ייחודיים: שיטת הבנייה מאפשרת שילובים נהדרים בין חומרים שונים כמו עץ, גבס וחומרים אחרים.
חסרונות בניה קונבנציונלית
על אף היתרונות שלה, לשיטת הבנייה הקונבנציונלית יש גם חסרונות, והראשון שבהם הוא קצב העבודה. אם בשיטות אחרות חלקים מהמבנה מגיעים ערוכים ומוכנים, כאן יש צורך להמתין עד לרגע שבו כל חומר גלם בו נעשה שימוש יגיע למצב אופטימלי. המשמעות? זמן המתנה יקר.
אם זה לא מספיק, כדאי לזכור שמדובר בשיטה שמייצרת כמויות מרשימות של לכלוך וכמובן, רעש. אולי זה לא מאוד מטריד אתכם בשלב הזה, אבל השכנים שלכם בהחלט לא יהנו מהתהליך.
שיטות בנייה נוספות הנפוצות היום
שיטת הבנייה הקונבנציונלית הוא אמנם הנפוצה בישראל, אבל חשוב להכיר שיטות בנייה נוספות. הנה כמה דוגמאות מרכזיות:
שיטת בנייה טרומית
אם בשיטת הבנייה הקונבנציונלית מגיעים החומרים אל האתר עצמו, לצורך תהליך הבנייה, שיטת בנייה טרומית משנה את כללי המשחק. בשיטה הזו מגיעים מהמפעל חלקים של המבנה, לצורך הרכבתם באתר. זו בהחלט שיטה זולה יותר, המחייבת אנשי מקצוע מיומנים, והיא גם נקייה ומהירה יותר בהשוואה לחלופה הקונבנציונלית.
אולי יעניין אתכם – מה זה בטון דרוך?
שיטת בנייה מתועשת
תחת הכותרת הזו, שיטת בנייה מתועשת, נכללות שיטות שונות שמבטיחות בנייה יעילה הרבה יותר. באופן כללי המרכיבים בתהליך הבנייה מיוצרים באתר, ובנוסף נעשה שימוש בכלים מתקדמים שמייעלים את העבודה כולה. כך היא מתבצעת במהירות גבוהה יותר, בלי להתפשר על איכות. היא יכולה להוזיל גם את עלויות הבנייה, בזכות הקטנת כוח האדם הנדרש והשימוש בטכנולוגיות שמצמצמות עלויות הקשורות בתפעול האתר.
שיטת בניה ICF
שיטת ICF היא למעשה אחת ממספר שיטות בנייה מתועשות, והיא מתאימה במיוחד לתכנון והקמה של מבנים קטנים. בשיטה זו יוצקים בטון לתבניות, באופן שיוצר מבנה יציב ועוצמתי, המאופיין גם בבידוד ברמה גבוהה. השימוש בתבניות מבטיח תהליך עבודה פשוט, מהיר ויעיל, ובזכות המאפיינים הייחודיים שלה מתקבלים מבנים חסכוניים באנרגיה.
שיטת בנייה קנדית
הנה עוד שיטת בנייה שחוסכת לא מעט עבודה, ומבטיחה בנייה יעילה ואיכותית בזמן קצר יותר. הרעיון כאן פשוט: שיטת הבנייה הקנדית נשענת על תבניות ליצירת קירות בטון, כאשר החומר המרכזי בו נעשה שימוש הוא פוליסטרון מוקצף. בדרך זו ניתן ליצור את שלד המבנה בתוך זמן קצר מאוד, ולחסוך לאורך זמן רבות מהעלויות הכרוכות בצריכת החשמל במבנה.
שיטת בניה GSB
השיטה הזו מתאימה באופן ספציפי לבתים צמודי קרקע וכן לפרויקטים של הרחבות בנייה, והיא מבטיחה בידוד תרמי ברמה גבוהה מאוד. היתרון הזה מושג בזכות פנלים מיוחדים אשר עוטפים את המבנה בחלקו החיצוני, בעוד החלק הפנימי הוא בלוק וביניהם יציקת בטון. הטכנולוגיה החדשנית בה נעשה שימוש בשיטה מציעה פתרון יעיל לאתגרים שונים, הן ברמה האקולוגית והן ברמת התכנון והבנייה.
שיטת בנייה ירוקה
היא אמנם נשמעת כמו שיטה חדשה יחסית, אבל בפועל מדובר בשיטה שנעשה בה שימוש במשך עשרות שנים, בוודאי בישראל. המטרה העיקרית כאן היא להשתמש בחומרי בנייה ממוחזרים, כדוגמת פלדה, בטון או עץ, ומערכות ייחודיות מתוכננות כדי לצמצם את הפגיעה בסביבה. בין השאר אפשר להתייחס למערכות המפיקות חום וחשמל, וכן להעדפה של תאורה טבעית על פני מלאכותית.
שיטת בנייה ברנוביץ
שיטת ברנוביץ' שפותחה כאן בישראל, נועדה לייעל את תהליך הבנייה, ולהפוך אותו לחסכוני וידידותי לסביבה. במהותה מתמקדת השיטה בשימוש בחומרים ממוחזרים, וכן בתהליכי בנייה שנועדו לצמצם את הפסולת ואת הזיהום.
שיטת בנייה שטרבות
אחת משיטות הבנייה היעילות, המבטיחה קירות יציבים וחלקים, היא שיטת בנייה שטרבות. היא נמצאת בשימוש בעיקר באזורים שיש בהם סיכונים גיאולוגיים שונים, ובהתאם נדרשת בהם עמידות גבוהה במיוחד בתהליך הבנייה. בתהליך זה יוצקים את עמודי הבטון, מוציאים מתוכם ברזלים חשופים ("קוצים") כנקודות חיבור לקורות עתידיות, ולאחר מכן בונים קירות מחומר בנייה קל עם בידוד איכותי. במרווח שנוצר יוצקים בטון שמחזק את החיבור בין הקירות לעמודים.
אז איך מחליטים על שיטת הבנייה המתאימה?
בשלב הזה נדמה שיש לא מעט טכניקות אפשריות, ושלל דרכים לגשת לפרויקט הבנייה הגדול והמורכב שעל הפרק.
כדי לקבל את ההחלטה הנכונה והטובה ביותר חשוב להבין באופן מדויק מה צרכי הפרויקט, מה התקציב שעומד לרשותכם ומה לוחות הזמנים להשלמת תהליך הבנייה. בנוסף כדאי להתייחס גם לסביבה הפיזית של המבנה, כדי לבחור את החומרים המתאימים ביותר ולהבטיח תוכנית עבודה יעילה וחכמה.
בכל מבנה, בין אם נבנה בשיטת הבנייה הקונבנציונלית ובין אם בכל טכניקה אחרת, נדרשים לא פעם פרויקטים של ניסור בטון. אלה פרויקטים מורכבים המחייבים רגישות רבה, מיומנות גבוהה מאוד ושליטה בציוד המתקדם והטוב ביותר.
לקבלת שירות מעולה מהחברה המובילה בישראל, אנחנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם הצוות של יהלומי ממש עכשיו.