זו אחת משיטות הבניה המתקדמות בעולם, ובשנים האחרונות היא נכנסה גם אלינו, לישראל. אז בואו נכיר לעומק את שיטת הבניה הקנדית, ונדבר על:
- הייחודיות של שיטת הבנייה הקנדית
- היתרונות והחסרונות של השיטה
- הפרויקטים בהם היא מתאימה במיוחד
- כמה זמן נדרש לפרויקט בשיטת הבנייה הקנדית
- כמה זה אמור לעלות לכם
אנחנו בחברת יהלומי ניסור וקידוח בטון לא מתעסקים בבנייה, אך אם אתם מתכננים את פרויקט הבניה או השיפוץ הבא שלכם, וזקוקים גם לשירותי ניסור בטון – חברת יהלומי תשמח להעמיד לרשותכם צוות מיומן ועתיר ניסיון, עם הציוד המתקדם ביותר ועם שירות ברמה שלא הכרתם.
צרו קשר ונשמח לתת לכם שירות.
מהו הייחוד של שיטת הבניה הקנדית?
שיטת הבנייה הקנדית מקצרת משמעותית את תהליך הבנייה, ולמעשה בתוך שעות ניתן ליצור את מעטפת המבנה. זה קורה בזכות טכנולוגיה חדשנית ותבניות ליציקת קירות בטון. החומר העיקרי בו נעשה שימוש הוא פוליסטירן מוקצף.
מהם היתרונות של שיטת הבנייה הקנדית?
לשיטת הבניה הקנדית יש מספר יתרונות בולטים, והנה כמה מהם:
- בידוד תרמי ואקסוטי גבוה: בזכות חומרי הבידוד הייחודיים, ניתן לבנות מבנים עם רמת בידוד גבוהה מאוד. כתוצאה מכך מתקבל חיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה, וכן ניתן להפחית רעשים חיצוניים.
- בנייה מהירה יחסית: שיטת הבנייה המודורלית מאפשרת תהליכי בנייה במהירות גבוהה יותר משיטות אחרות, ובוודאי בהשוואה לשיטת הבניה הקונבנציונלית.
- חיסכון בעלויות: עלות החומרים והעבודה בשיטת הבניה הקנדית נמוכה יחסית מסיבות שונות, ובפרט בשל מהירות העבודה והצורך המופחת בעבודות גמר.
האם יש לשיטת הבניה הקנדית חסרונות?
על אף שיש לה בהחלט יתרונות ברורים, חשוב להזכיר גם את החסרונות שלה, ואחד החסרונות העיקריים הוא שאין עדיין קבלנים רבים בישראל אשר משתמשים בשיטה. נכון, היא יעילה וחסכונית, ויש לה כאמור לא מעט תועלות, אבל לצד הביקוש הגובר נראה כי היצע הקבלנים הפועלים בשיטה כיום פשוט איננו מספק.
בנוסף, נדגיש שהיא אמנם יעילה וחסכונית בטווח הארוך, אבל בכל הקשור לעלות העבודה לא מדובר בהכרח בחלופה הזולה ביותר. החומרים והשיטה יחסית יקרים, אם כי מצד שני, העבודה מהירה יותר ולכן ניתן לחסוך לא מעט מעלויות כוח האדם, ולקבל תוצאה מעולה.
עבור איזה פרויקטים שיטת בניה קנדית היא המתאימה ביותר?
התשובה הפשוטה היא – לכל פרויקט בנייה באשר הוא. כאשר המטרה היא בנייה יעילה ומהירה יחיסת, שיטת הבנייה הקנדית מספק פתרון מושלם. היא מתאימה לבנייתם של מבני מגורים, משרדים, בתי ספר וגני ילדים, והיא אידיאלית גם במקומות קרים יותר, בהם נדרש בידוד תרמי גבוה. מצד שני, היא מתאימה גם באזורים חימום, בדיוק מאותה הסיבה: חומרי הבידוד מספקים מענה מושלם שמתאים לתנאי מזג האוויר.
אז איך שיטת הבניה הקנדית רלוונטית לימים אלה?
שיטת הבניה הקנדית רלוונטית במיוחד לימים אלו עבורנו ובפרט באזורים שנפגעו בעקבות מלחמת חרבות ברזל. המבנים המתוכננים בשיטת בניה קנדית הם מבנים עוצמתיים. הם חסינים מפני הדף טילים, וזו נקודה חשובה ביותר.
בנוסף, שיטת הבניה הקנדית גם תורמת לשמירה על הסביבה ולצורך בחיסכון באנרגיה. היא מאפשרת בנייה ירוקה ויעילה, בהתאם לצרכי המאה ה-21, וכך היא מספקת פתרונות פרקטיים למגורים ועבודה באיכות גבוהה.
איך שיטת בניה קנדית מתבצעת בפועל?
באופן כללי אפשר לחלק את שלבי העבודה באופן הבא:
שלב 1 – תכנון ואישור
כמו בכל פרויקט בנייה, גם כאן נדרש תכנון מפורט ומדוקדק של המבנה. אדריכלים ומהנדסים הם אלה שאמונים על מלאכת התכנון, בהתאם לדרישות שלכם כמובן, ובכפוף לתקני הבנייה השונים. בשלב זה יש לקחת בחשבון שורה של נושאים מרכזיים, לרבות חומרי הבניה, התשתיות הנדרשות והחלוקה הפנימית של המבנה. לאחר מכן ניתן להגיש את התוכנית לאישור של הרשות המקומית, ורק לאחר שייקבע כי המבנה עומד בכל התקנים והדרישות ניתן להתקדם לשלב הבא.
שלב 2 – ייצור במפעל
עם קבלת האישור ניתן להתחיל לעבוד, ובשלב הזה יחל למעשה הייצור במפעל. בנקודה זו מתבצעת מלאכת הבנייה של החלקים השונים, בתנאים מבוקרים ובקפידה רבה. כך מיוצר השלד של המבנה באופן איכותי מאוד, וזאת בנוסף לאלמנטים נוספים כמו הקירות, התקרות והרצפות, תוך שימוש בחומרי בידוד מתקדמים כמו פוליסטירן מוקצף (EPS) ופוליאוריתן. כל החלקים מיוצרים מראש במידות מדויקות ובהתאם לתוכניות.
שלב 3 – הובלה אל אתר הבנייה
החלקים מוכנים, והגיע הזמן להוביל אותם על גבי משאיות אל אתר הבנייה. יש כמובן צורך בתכנון מעמיק ויסודי מאוד, ובוודאי כאשר מדובר בחלקים גדולים וכבדים. המטרה העיקרית היא להבטיח הגעה של כלל החלקים כשהם תקינים לחלוטין, ללא נזקים.
שלב 4 – הרכבה
כעת ניתן להתחיל להרכיב את החלקים יחד, ולצורך כך יש להיעזר באנשי מקצוע מיומנים ומנוסים, שמכירים היטב את שיטת העבודה ואת התוכניות שהוגדרו. מאחר והחלקים מגיעים מוכנים להרכבה, מדובר למעשה בשלב מהיר יחסית. השלד העיקרי מוקם ראשון, ולאחר מכן הקירות, הרצפות והתקרות. הרכבת המבנה כוללת גם התקנה של מערכות חשמל, אינסטלציה ואוורור.
שלב 5 – עבודות גמר
לאחר הרכבת המבנה מתבצעות עבודות הגמר. בשלב זה מתבצעות למעשה עבודות החיפוי (פנימיים וחיצוניים) בנוסף לצביעת קירות, התקנת רצפות, דלתות וחלונות. כמו כן, מתבצעות עבודות סיום של מערכות החשמל, האינסטלציה והאיוורור. בשלב זה נבדקת גם איכות הבנייה וביצוע בדיקות שונות לוודא שהמבנה עומד בכל התקנים והדרישות.
כמה זמן לוקח לבנות בשיטת הבנייה הקנדית?
הזכרנו את הזמן כאחד היתרונות הבולטים של השיטה, ואכן שיטת הבנייה הקנדית מהירה יותר בהשוואה לשיטות אחרות. בלי להתפשר על מבנים חזקים ויציבים מאוד, השיטה למעשה מאפשרת בניית יחידות דיור, משרדים ומבנים ציבוריים בתוך חודשים ספורים. אין ספק שמדובר בפתרון יעיל ופרקטי שיכול לחסוך זמן רב, ועלויות לא מבוטלות.
כמה עולה לבנות בשיטת הבניה הקנדית?
מחיר בניה קנדית נע על הטווח שבין כ-5,000 ל-8,000 שקלים למ"ר. עלות הבנייה בשיטה הקנדית תלויה בגורמים שונים. הנה הפרמטרים שיכריעו באשר למחיר הסופי של תהליך הבנייה:
- גודל המבנה: באופן טבעי, מבנים גדולים יותר הם יקרים יותר באופן כללי, אך לרוב עלות הבנייה נמוכה יותר למ"ר.
- מורכבות התכנון: דיוקים והתאמות אישיות שמחייבות עבודה נוספת של מהנדסים ואדריכלים הם בהחלט מרכיב משמעותי שמשפיע על המחיר.
- חומרי הבניה: בחירת החומרים משפיעה ישירות על המחיר, אבל על האיכות בהחלט לא כדאי להתפשר, ובוודאי בכל הקשור לפרויקטים של בנייה.
- העבודה עצמה: בניה בשיטה הקנדית דורשת כוח אדם מצומצם יחסית וזמן עבודה מקוצר, אבל יש צורך בשינוי ולוגיסטיקה, ואלה נושאים שצריך לקחת בחשבון בחישוב העלויות.
- עבודות גמר: השלד הוא רק השלב הראשון, ובתהליך הבניה יש לתכנן גם ריצוף, חיפוי קירות, מערכות חשמל ואינסטלציה וכיו"ב.
אולי יעניין אתכם גם: מהו מחיר קוב בטון?
סיכום
אם אתם רוצים ליהנות מבנייה יעילה ומהירה יחסית, שמבטיחה בידוד תרמי ואקוסטי ברמה גבוהה מאוד, שיטת הבניה הקנדית היא בהחלט פתרון מעולה.
חשוב להדגיש כי בכל מקרה, בין אם תבחרו בשיטה הקנדית ובין אם בשיטת בנייה אחרת, עבודות קידוח וניסור בטון הן לרוב חלק בלתי נפרד מתהליך העבודה. עבודות אלה יש לבצע בקפידה רבה, עם ציוד עוצמתי מאוד ורמת מיומנות גבוהה.
כדי שתוכלו ליהנות מהשירות הטוב ביותר של החברה המובילה בישראל, צרו איתנו קשר לקבלת הצעה משתלמת כבר עכשיו.