כל מה שרציתם לדעת על קבלני משנה – 11 שאלות שחייבים לשאול
בשוק התחרותי של תעשיית הבנייה של היום, קבלני המשנה נמצאים בלחץ עצום להשיג פרויקטים לעבודה, כאשר על הלחץ הזה נוסף גם הצורך להוכיח את עצמם בביצועים.
אספנו עבורכם 11 שאלות חשובות שצריך לשאול כדי לעזור לכם למצוא את אותם קבלני משנה יוצאי דופן.
לתאונות עבודה יש השפעה משמעותית על לוחות הזמנים, התקציב, עלויות הביטוח וההצלחה הכוללת של הפרויקט.
כדי למנוע אותן קבלן המשנה צריך להכיר את הסכנות והסיכונים הספציפיים לכל אתר בנייה ולנקוט באמצעי הזהירות והבקרה המתאימים כדי לוודא שהעובדים והעוברים בסביבה בטוחים וכדי למנוע תאונות עבודה.
אנחנו ביהלומי ניסור בטון ממליצים לכם לשאול את השאלות הבאות שיעזרו לכם לקבוע את אמינות ומקצועיות קבלן המשנה לפני שאתם שוכרים אותו לעבודה:
1. עד כמה אתה מחויב לפרויקט שלי?
קבלני משנה רבים מתנערים מאחריות לבעיות כאשר מדובר בנושאים שהם מעבר לתחום העבודה הנוכחית שלהם. קבלן יוצא דופן ידאג לבצע תיאום באופן יזום עם קבלני משנה אחרים, במידת הצורך, כדי לשמור על לוח הזמנים והתקציב של הפרויקט שלך.
בנוסף, קבלן כזה יבין את הצרכים שלך ויעשה כל מה שניתן כדי לצמצם את השפעת עבודות הבנייה על שגרת היום שלך ועל הסביבה שלך.
אתה בהחלט יכול לצפות מהקבלן שלך לשמור על אזור עבודה נקיה ככל האפשר לאורך כל הפרויקט, לדעת לאזן את כמות תנועת העובדים באתר וצרכי הגישה על ידי שימוש בציוד פחות מסורבל ומגושם ואחסון הכלים והחומרים בצד כאשר הם לא בשימוש כדי לא להפריע לגישה לבניין.
בנוסף, חשוב לוודא שהקבלן יודע להשתמש בשיטות חליפיות וציוד חליפי, לפי הצורך באתר הבנייה, כדי לצמצם ככל הניתן בעיות של רעש, רעידות וזיהום אוויר.
בבחירת קבלן משנה חשוב לוודאות שהקבלן מומלץ על ידי גופים כגון: קבוצת קבלנים מומלצים
2. עד כמה אתה זמין לי?
כאשר אתה עובד עם קבלן משנה, חשוב שיהיה זמין עבורך לכל שאלה שתהיה לך. קבלן משנה ממוצע ייתן לך תשובות על השאלות רק כשהן עולות, אבל קבלן משנה יוצא דופן ידאג לעדכן אותך באופן יזום לאורך כל הפרויקט, תך שהוא קובע איתך זמנים קבועים להתקשרות ולעדכונים.
הוא ידאג לכך שמנהל הפרויקט וראש הצוות שבשטח יעדכנו אותך על העבודה שבוצעה, עמידה בלוח הזמנים שקבעתם, וכל דבר אחר שיכול להשפיע על השלמת הפרויקט ודורש התייחסות מיידית של הקבלן. כמובן שאם קורות תקלות, על הקבלן ליידע אותך במיידי ולהציג לך תוכנית לפתרון הבעיה.
3. האם כמות כוח האדם שלך תואמת את צרכי הפרויקט?
ברוב המקרים, קבלני משנה נוקטים בגישה שמרנית וקשיחה בכל מה שקשור להקצאת כוח אדם לפרויקט מסוים.
קבלן יוצא דופן ידאג שתהיה לו גמישות מבחינת כוח אדם כדי שיוכל לתת מענה על מגוון רחב של צרכים, מצוות של אדם אחד ליום אחד של עבודה ועד צוות מלא או מספר צוותים של אנשי מקצוע מוסמכים.
לקבלן שתבחר צריכה להיות כמות מספקת של אנשי מקצוע מיומנים וציוד מתאים כדי לענות על כל הצרכים שלך בזמן. הוא צריך שתהיה לו את היכולת להגיב במהירות לשינויים בדרישות הפרויקט או במצבי חירום, על ידי הבאת עובדים וציוד נוסף לאתר הבנייה במידת הצורך, כדי שיוכל לעמוד בלוח הזמנים.
- המדריך המושלם לבחירת דיסק יהלום לחיתוך אבן
- להבי יהלום לחיתוך בטון: המדריך המקיף
- השפעת עבודות ניסור וקידוח בטון על תשתיות למבנים ניידים
- ניסור מדרגות לצורך יצירת חלל פתוח חדש עם ריהוט מעוצב – כך עושים זאת נכון
- סוגי קידוחים לצורך התקנת מזגן
4. אילו תוכניות הדרכת בטיחות יש לך?
בעוד שלהכשרה מעשית יש את היתרונות שלך, הפרויקט שלך לא צריך להיות שפן הניסיונות עבור עובדים חדשים. קבלן משנה איכותי ומקצועי תמיד צריך לספק עובדים מיומנים שעברו את ההכשרות וההדרכות המתאימות לשימוש בציוד ובשיטות הדרושות לפרויקט שלך.
וודא שקבלן המשנה שלך מספק הדרכה מלאה לעובדים חדשים והדרכות ריענון ועדכונים לכל העובדים.
בנוסף, בדוק שקבלן המשנה שלך יודע לנהל סיכונים באופן יזום ושיש לו קציני ציות שאחראים על הדרכות הבטיחות והבקרה, מדריך מפורט של נהלי בטיחות שמתייחס, בין היתר, לסוגי פרויקטים שונים מתחום ההתמחות של הקבלן וציוד הבנייה שהעובדים משתמשים בו וכמובן תוכנית תמריצים ששומרת על העובדים ערניים וממוקדים בשמירה על הבטיחות.
5. האם יש לך ביטוח וערבויות?
בהתאם לאופי והיקף הפרויקט שלך, קבלן משנה עשוי לספק ערבויות שיבטיחו שהפרויקט שלך יושלם כפי שהובטח. בין אם נדרש או לא, הדבר מוכיח שהקבלן נבדק על ידי הבנק ונמצא שהוא בסיכון נמוך.
גם בדיקה של תעודת האחריות ופוליסת הביטוח של הקבלן יכולה להעיד על רמת הסיכון של הקבלן. בקש מחברת הביטוח של הקבלן שלך לשלוח לך את המסמכים וכך תוכל לוודא שהביטוח בתוקף, שהוא מכסה את כל מה שדרוש ועד איזה סכום חברת הביטוח מוכנה לכסות את הקבלן במקרה של הפסד או פשיטת רגל.
אל תתבייש לשאול את הקבלן האם היו לו פרויקטים כושלים ומה היו הסיבות לכישלון.
כמו כן וודאו עם הקבלן שהספקים שהוא עובד איתם, מבוטחים גם הם. לדוגמא, כשאנחנו צריכים ספק של הובלת משטחים וכדומה אז אנחנו ביררנו על חברת הובלות מבוטחת ואמינה ורק אז בחרנו את ההכי בטיחותית ומבוטחת.
6. מה יהיה הרווח שלי בפרויקט?
ישנם קבלנים שיכולים לנהל פרויקטים פשוטים ולא מורכבים ויש כאלה שמצהירים על עצמם כמומחים, גובים ממך מחיר מופקע ולא מספקים את הסחורה. אנחנו לדוגמא מראים מחירון מסודר:)
כדי להימנע מקבלנים כאלה, דרוש לראות הוכחות על פרויקטים דומים לשלך שהקבלן סיים בהצלחה, כולל זמני משלוח ועמידה בלוחות זמנים.
בנוסף, וודא מה הוותק והניסיון של הקבלן בתחום ההתמחות שלו על ידי בדיקה של קורות החיים של אנשי מפתח. בדקו מהם הכישורים שלהם וכמה זמן הם עובדים בחברה.
קבלן משנה יוצא דופן בעל וותק וניסיון יעניק לך לא רק רמה גבוהה של איכות ושירות, אלא גם יהיה נכס עבורך כשהפרויקט הופך להיות מאתגר
בנוסף, בדיקה של ההיסטוריה הכלכלית של הקבלן שלך וההיסטוריה המשפטית שלו, ייתנו לך שקט נפשי במהלך הפרויקט הנוכחי ופרויקטים עתידיים.
חפש קבלני משנה שמתמקדים במתן פתרונות חכמים וחסכוניים שמשיגים את המטרות שלך מבלי לסכן את התקציב שלך.
7. שאלו על היסטוריית הבטיחות של הקבלן
ניתן למצוא במשרד העבודה והרווחה ובתקשורת דו"חות ופרסומים שיכולים לעזור לכם להעריך עד כמה קבלן המשנה שומר על בטיחות העובדים שלו מבחינה בריאותית ובזמן העבודה.
חפשו דו"חות על ליקויי בטיחות, נתונים על שכיחות תאונות עבודה אצל הקבלן ותאונות אחרות שיכולות להצביע על בעייתיות אצל הקבלן כגון הדרכה לא מקצועית, ציוד לא מתאים או פיקוח עבודה לקוי.
8. שאלו על נהלי ההדרכה
שימוש לא נכון בציוד וביצוע שגוי של תהליכים ושיטות עלולים לסכן את העובדים ומי שנמצא בסביבתם או בסביבת אתר הבנייה.
לכן, חשוב מאוד להעלות מראש שאלות על נהלי ההדרכה של הקבלן כמו אילו הדרכות מקבלים עובדים חדשים, האם יש הדרכה על נהלי בטיחות, האם צוותי העבודה מקבלים עדכונים שוטפים על שינויים בנהלים ובדרישות הבטיחות, האם ההדרכות עומדות בדרישות הרגולטוריות והאם צוות העבודה מגיע לאתר הבנייה לאחר בדיקה מפורטת של אתר הבנייה והדרכה ספציפית על הפרויקט.
התשובות לשאלות הללו יעזרו לכם לקבוע האם הקבלן שומר על תקנות וכללי הבטיחות בעבודה ועל הבטיחות הבריאותית של העובדים שלו ושל הסביבה.
9. שאלו על ההנהלה ונהלי הפיקוח
הקפדה על בטיחות באתר הבנייה מתחילה מלמעלה, מההנהלה. בדיקה מקיפה של הנהלת החברה הקבלנית ומבנה הפיקוח הם חלק חשוב בהחלטה על רמת המחויבות של ההנהלה בכל הקשור לבטיחות העובדים.
עליכם לשאול את הקבלן את השאלות הבאות: האם יש קצין ציות שמוודא שהחברה עומדת בדרישות ובנהלי הבטיחות ומה רמת הסמכות שלו, האם הקבלן מבצע בדיקה ראשונית של האתר כדי להכין תוכנית בטיחות, האם מתבצעות ביקורות בטיחות באופן שוטף, כיצד הקבלן מטפל בעבירות וליקויי בטיחות והאם יש תגמול לעובדים מצטיינים בבטיחות.
אם תשאלו את השאלות הללו, תוכלו להבין טוב יותר את התנהלות החברה וההנהלה שלה בכל הקשור לבטיחות בעבודה.
10. וודאו שלקבלן יש נהל חקירת תאונות מסודר ורשמי
אף קבלן לא מושלם וחסין מפני תאונות עבודה. יחד עם זאת, חברות אחראיות כמו יהלומי ניסור בטון מחויבות להפקת לקחים כדי להבטיח שהטעויות לא יחזרו בעתיד.
נוהל חקירה מסודר ורשמי הוא צעד ראשון חשוב לקבלן לצורך סגירת פערים ושיפור הביצועים.
11. בצעו בקרות משלכם
ביצוע ביקורות בטיחות שוטפות באתר הבנייה מבטיחות שקבלן המשנה מציית לתקנות ולנהלים בנושא בטיחות וגם לדרישות הבטיחות שלכם.
קצת על יהלומי ניסור בטון –
כחברה קבלנית מובילה לניסור וקידוח בטון בעלת ניסיון של שנים בתחום ההריסה, יהלומי ניסור בטון משתמשת בכל המשאבים שלה כדי להבטיח עבודה באיכות הגבוהה ביותר תוך צמצום ההשפעה על ההתנהלות היומיומית שלך ושל הלקוחות שלך.
אם יש לך שאלות נוספות, אנחנו ביהלומי ניסור בטון נשמח לעמוד לשירותך. התקשר עוד היום לטלפון:
1-700-55-1040 ואנחנו נעמיד לרשותך את כל הידע והניסיון שיש לנו כדי להבטיח עבודה לשביעות רצונך המלאה.