ובכן ההגדרה היבשה על פי תורת הגיאומטריה במישור אומרת:
שקוטר הוא פעמיים רדיוס מעגל כלשהו.
מכאן יש אפשרות להתקלה במידה וידרשו לשאול מהי הגדרתו של מעגל ולכך נענה כי מדובר במקום הגיאומטרי של כל הנקודות הנמצאות במרחק שווה מנקודה אחת, במישור כמובן.
אבל לא לשם זה התכנסו, נחזור לשאלת מהו קוטר ?
פרט להגדרה הרווחת במתמטיקה, קוטר הינו כלי המשמש למדידה ופרופורציה במגוון תחומים וענפי עבודה כמו נגרות, פיסול, עיצוב ובנייה. באופן
כללי כבר אי שם בשנים המאוחרות של המאה השתים עשרה החלו להשתמש בהגדרת הקוטר המתמטית על מנת לסייע בכל ענף הבנייה והעיצוב.
מאחר וקוטר הוא מרחק סימטרי וקבוע ביחס לפרופרציה בה הוא נמצא, גילו שאפשר להפיק ממנו תועלת ולבצע חיתוכים מורכבים שלא היו אפשריים לפני כן בתעשיית המלאכה על כל ענפיה.
חשוב לציין גם כי קוטר איננו מייצג אורך כלשהו רק במעגל, אלא גם בצורות נוספות כמו אליפסות ואפילו בפרבולות וגם להן הגדרות מיוחדות ופרופורציוניות שמשרתות תעשיות שלמות בתהליכי התכנון והביצוע של פרויקט.
דוגמא טובה לכך היא באופן מפתיע שייכת לתעשיית הנשק שכן עשרות שנים לאחר המצאת האקדח גילו קשר ישיר בין קוטר בסיס הקליע והמרחק הסופי שבו הוא ינחת לאחר ירייה מעל טווח כתף.
כפי שכבר נאמר, ישנן המון תעשיות בעולם שכבר מאות שנים נשענות ומבססות פרויקטים שלמים על פרופורציית הקוטר – ספציפית למעגל שבפני עצמו מהווה צורה סימטרית במישור.
כך עם השנים, הושתתו מספר שיטות בענף הבנייה, השיפוץ והאדריכלות על הפרופורציה הקבועה שבצורות מעגליות למשל בחיתוך צנרות (גז, מים) יש צורך בדיוק רב המתבסס על שיטות אלו.
גם בניסור בטון שמערב קירות תומכים או קידוחים מסובכים יש צורך בשימוש בשיטות אלה, בין השאר על מנת ליצור חיתוך מדויק שימנע בלאי של החומר.
ניתן לסכם ולומר שהקוטר משמש את חיי כולנו הרבה מעבר להגדרה מתמטית זניחה, ואותו קו המחבר בין שתי נקודות בחתך ניצב לציר שעובר דרך מרכז החתך – שינה את פני התעשייה לאורך ההיסטוריה וממשיך להשפיע גם היום.
זקוקים לשירותי ניסור וקידוח בבטון? צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם!