קונסטרוקטור
מהו קונסטרוקטור?
ואיך בוחרים אחד?
אם הגעתם עד כאן, איחוליי. הרי לבטח אתם עומדים בפני עבודה קריטית המחייבת אתכם לקונסטרוקטור. אם תחת ידכם עבודת שיפוץ בדירה פרטית ובין אם אתם לקראת בנייה גדולה של בית רחב אשר מחייב אתכם בשירות הקונסטרוקטור, אתם לקראת בחירה שחשוב שתהיו מודעים למה היא ומה השירות שהוא נותן. שכן תפקידו מכריע ומשמעותו האחריות שהוא נותן עבור חוזק המבנה שלכם.
מהו קונסטרוקטור?
מאחורי המילה המפוצצת, עומד תפקיד חשוב בכל שינוי במבנה קיים או בתחילתו של מבנה חדש, בתרגום חופשי מדובר במהנדס בנייה המתמחה בקונסטרוקציה.
תפקידו של הקונסטרוקטור הוא להביא לידי ביטוי את תכנון האדריכל האחראי על הבנייה באופן מעשי.
בשונה מתפקידו של האדריכל אשר מתכנן את הבית לפי בקשתו של הלקוח לפי תכנונים של נוחות ונגישות. תפקידו של מהנדס הבנייה הוא לשמור על בנייה חזקה של אותו תכנון מוקדם, הכולל מיקום העמודים, עובי הבטון, כמות הברזלים בקונסטרוקציה ובכלל לשמור על מבנה חזק ועמיד.
אותה הקפדה אנו נקבל גם בעת שימוש במבנה קיים אשר אנו משפצים או מוסיפים לו יחידה נוספת. תפקידו של הקונסטרוקטור הוא להביא לידי ביטוי את יכולות התכנון שלו על מנת למנוע עומס אשר יפגע בתשתיות הקיימות ולהיות אחראי על כל תכנון השיפוץ במבנה.
במהלך העבודה ישמש הקונסטרוקטור כ"מנהל כללי" אשר יפקח על עבודות הבנייה במקרים ספציפיים כגון: יציקה, עימוד וכדו' על מנת לפקח כראוי על עבודת הקבלן שלא יסטה מהתוכנית של המהנדס ויגרור אחריו ליקויי בנייה שיעצרו את עבודות האתר.